Hej,
Idag var det många på jobbet, men oj så trött jag var när jag kom hem. Tog en power nap medan jag satt och tittade på film med Mini-me, efter middagen. Tröttheten kan vara effekten av gårdagens besök på Gustavsvik. Vi sov länge igår men sen kände jag att jag ville göra något, vi har varit väldigt slöa hela jullovet. Besöket var poppis hos Mini-me, och vi träffade även vänner där vilket var extra roligt. Det var ju dock inte så lugnt på badet som jag hade trott att det skulle vara. Men ett par timmar där var en perfekt avslutning på julledigheten och bra start på det nya året.
Innan jag ger mig in i nya året måste jag jag göra ett avslut på 2013.
Jag hade tänkt att bara välja 12 bilder från det gångna året men det visade sig svårt för mig, det har bakats och lagats en del, och så har jag pysslat med lite annat också, så här kommer höjdpunkter från Mat i kvadrats 2013.
Klicka på bilderna för att komma till recepten.
I början på året var jag pysslig och gjorde söta t-shirts till några födelsedagsbarn. Har flera gånger under året tänkt att göra en t-shirt till Mini-me, och kanske till hennes kusiner också. Dags att ta fram transferarken igen.
Till min fina väns möhippa gjorde jag denna bordsdekoration, med blommor och ljus i ett. Tulpaner är lätta blommor att experimentera med då de är mjuka och böjliga i stjälkarna.
Till en middag i början på året ville jag få in känslan av annalkande vår och tycker att mixen av lila och ljusgrönt blir riktigt bra ihop.
Den otroligt goda mariannepajen fick följa med till jobbet och fredagsfikat.
Superenkelt godis till påsk, med färgglada marshmallows.
Mini-me bakade dessa croissanter nästan helt på egen hand. Det bor allt en liten sockerbagare i henne 🙂
Torkad frukt i bröd blev en positiv överraskning!
Denna kyckling hade jag nästan glömt bort, vilken tur att bloggen finns som ett stort arkiv. Supergod rätt med både sötma och hetta.
Ett perfekt tillbehör till helgens frukost är dessa muffins med ost och bacon.
Lite nyttigare variant på spanjorernas churros.
En galet god paj med både frukt och godis i fyllningen. Perfekt med en skopa glass till.
En riktigt chokladig variant på min älskade farmors chokladsnittar.
Perfekt utflyktsmat som funkar lika bra i skidbacken som på stranden.
Mjuk kaka som även funkar att göra i långpanna. Skuren i små rutor räcker den till många på sommarens kafferep i bersån.
Amerikanarnas nationaldag firade jag med en körsbärspaj. Har för mig att jag serverade den med kanelglass.
På sommaren tycker många att det räcker med en sallad till lunch. En matig variant som med fördel serveras ljummen är sallad Nicoise.
När det är sommar och semester blir det andra bullar. Vetebröd med olika fyllningar.
En kaffe latte på ett kafé kan vara hutlöst dyrt men går lika bra att göra hemma. Bli din egen barista!
Sommaren 2013 fastnade jag för dipp i flera lager.
Vattenmelon är nog den bästa frukten som finns, och passar bra att ha i en läskande drink vid poolen.
Yoghurt i brödet gör det saftigt. 2013 bakade jag bröd som aldrig förr.
En vän bad mg göra en tårta till hennes föräldrar. Ibland är den enklaste dekoren den bästa.
För att spara tid kalljäser jag oftast bröd, då är det lätt att servera nygräddade frallor till frukosten.
Ibland finns det inget godare än helt vanliga pannkakor. Jag skippar grädden och glassen och tar en klick crème fraiche eller yoghurt till dem istället.
Kanelbullens dag fick en twist med denna supergoda kanelbullecheesecake.
Strunta Mc’Donald’s kycklingnuggets och gör dina egna, panerade med panko.
Varm choklad funkar när som helst, här är en variant med vit choklad.
Även på skogsutflykten behövs en efterrätt. Det är något speciellt med att sitta i en solig glänta och äta äppelkaka.
I november kom jag igång med träningen och körde cross fit. Paleodieten var dock inget för mig, men om du vill ha ett grynfritt alternativ till gröt så pröva den här.
Detta supergoda godis mumsade vi på hela julen. Går att äta året om.
Så där! Förra året i bilder. Ska bli spännande att se vad 2014 bjuder på.
Tack för att du läser och kommenterar, jag hoppas du vill följa med ett år till.
Kram Christine