Frasiga nybakade croissanter, gärna med god fyllning kan väl ingen motstå?
Inte jag i alla fall. På bruncher och hotellfrukostar brukar både en och två av dessa bakverk slinka ner. Hemma händer det då och då att jag bakar dem och prävar olika fyllningar.
Eftersom jag för många många år sen hade en misslyckad croissantdeg köper jag nu för tiden den färdig, på burk. Bara att poppa upp, skära isär trekanterna och fylla med något gott. Rulla ihop och grädda. Klart på mindre än 30 minuter. Kan inte bli bättre.
under påskhelgen bakade jag och Mini-me just croissanter på burk. Jag är en stolt mamma som kan säga att hon bakade dem själv, med endast lite guidning. Så himla duktig på att strö ut choklad, rulla ihop, pensla med ägg och strö över socker och kanel. Proffscroissanter!
Strö hackad choklad eller chokladknappar över de öppna trekanterna. Rulla ihop dem, från bredaste delen mot spetsen. Rulla ganska löst, degen kommer puffa upp sig.
Pensla med uppvispat ägg och strö sen en blandning av kanel och socker över.
Grädda croissanterna i ca 10 minuter, exakta instruktioner finns på den lila burken, som du kan hitta bland pizzakiten i affären.
Njut så fort de har svalnat så pass att du kan hålla i dem 🙂
Mini-me baked croissants, filled with chocolate chips and sprinkled with cinnamon and sugar.
With a little bit of help and instructions she pulled these beauties off. Impressive!
And delicious.
I use ready made dough, from a can. Sounds awful but is actually very good, and easy.