
Brysselkål på julbordet är självklart för många. Ett tips är denna variant på lättkokt brysselkål med apelsin- och vitlökssmör. Otroligt gott och går snabbt att göra. Poppis hos både barn och vuxna hos oss ikväll.
Dela brysselkålen i halvor om färsk. Är den fryst kan du låta den vara hel.
Koka i saltat vatten tills den är mjuk men inte helt klar.
Häll av vattnet och tillsätt en rejäl klick smör, pressad vitlök, rivet skal och pressad saft av apelsin. Låt fräsa ihop till smöret har smält och låt det puttra en liten stund. Strö flingsalt över och servera.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

18

Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18

Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18