Jag skulle göra en no bake-cheesecake till efterrätt i helgen. Inget jag brukar göra, jag älskar den ugnsbakade varianten nämligen.

Blev inte nöjd med smeten och var tvungen att fundera ut vad jag skulle göra med den istället. Kunde ju inte slänga den.

Hällde ner smeten i en plastlåda och frös in och vips hade jag en semifreddo istället, att ta med som efterrätt till kompisarna vi besökte i lördags. De åt två portioner var så den gick hem 😊.

Blev väldigt nöjd med smakerna, så ska testa att göra en bakad cheesecake med dessa smaker. Kommer bli himmelskt!

Den här glassmeten innehåller cream cheese så jag försöker inbilla mig att den är liite nyttigare, men det faktum att den innehåller både karamelliserad mjölk och hackad daim talar emot det.

Jag hade i färska blåbär men de blev lite isiga så testa hellre med blåbärssylt.

Till en bytta behöver du:

5 dl grädde

500 g cream cheese

En knivsudd vaniljpulver

1 burk karamelliserad mjölk

3 st dubbeldaim

250 g färska blåbär eller ca 1 dl blåbärssylt

Minimaränger att toppa med om man vill

Gör så här:

Vispa ihop cream cheese, karamelliserad mjölk, grädde och vaniljpulver i en skål.

Hacka daimen och strö ner i smeten.

Klicka i blåbärssylten och dra runt med en kniv för att marmorera glassen.

Häll smeten i en plastburk med lock, toppa med minimaränger och frys in.

Servera som den är, eller toppa med mer maränger och kolasås.

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.