
Alltså denna tarte eller pizza! Så god att jag glömde lägga upp den igår. Ett pefekt tilltugg på glöggminglet. Men funkar lika bra att äta som middag som vi gjorde igår.
Så enkel att göra!
Du behöver:
1 rulle smördeg
Brysselkål
1 pkt bacon
1 bit ädelost
2 skedar crème fraiche
Glöggkokt lök
Gör så här:
Rulla ut smördegen och bre crème fraiche på hela ytan. Salta och peppra.
Skär baconet i bitar och halvera brysselkålen, stek i stekpanna till baconet har fått fin yta men inte är för knaprigt.
Fördela på smördegen och smula ädelosten över.
Grädda i 15-20 minuter.
Toppa med glöggkokt lök som jag tipsade om i torsdags. Skär i bitar och servera!

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18

Julkalendern 2021 – lucka 13 – croissantbullar med pepparkaksdeg
18

Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18

Julkalendern 2021 – lucka 5 – fantastiska filmjölksmuffins med lingon
18

Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18