Har du testat den nya smaken på Ballerinakex? Pepparkakssmak så klart, med mörk choklad. Lite fylligare smak och god.
Jag tänkte att de här blir perfekta att göra cake pops på. Doppade i Marabou pepparkakschoklad och med en polkagriskäpp och polkakross blir de ännu mer juliga.
Enkelt och gott till dessertbordet eller som en godis på varje tallrik till juldukningen.
Till 14 st behöver du:
2 pkt Ballerina pepparkaka
150 g cream cheese
2 st Marabou pepparkaka
20 st polkagriskäppar
Ev. Dr Oetkers Julströssel
Gör så här:
Mixa kakorna i en matberedare.
Blanda ihop smulorna med cream cheese till en smet.
Rulla smeten till 14 bollar och lägg dem på ett fat eller en bricka.
Smält lite av chokladen, doppa polkagriskäpparnas raka ände i den smälta chokladen och tryck ner i kakbollarna.
Ställ i frysen i ca 1 timme.
Krossa de polkagriskäppar som finns kvar.
Smält resten av chokladen över ett vattenbad eller i micron.
Doppa bollarna i den smälta chokladen.
Strö över krossade polkagrisar eller julströssel. Ställ i kylen fram till servering.
Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18
Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18
18
Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18
Julkalendern 2021 – lucka 13 – croissantbullar med pepparkaksdeg
18
Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18
Julkalendern 2021 – lucka 5 – fantastiska filmjölksmuffins med lingon
18
Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18
18
Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.