
Här kommer ytterligare ett snackstips, kanske till en spelkväll i mellandagarna?
Rödvinsfräst chorizo.
Så gott och perfekt på plockbrickan.
Gör så här:
Fräs helt enkelt hackad vitlök i olivolja. Tillsätt slantad chorizo och låt fräsa en stund.
Häll på 2-3 dl rödvin, ett par kvistar rosmarin och ringla lite honung över.
Låt rödvinet koka in.
Godast att äta ljumna men funkar även att äta kalla.
Rödvinet jag använde heter Massimo Organic Grande Edizione och är en 1-litersflaska. Den kostar 115 kr och finns i Systembolagets beställningsssortiment. Inte så strävt eller fancy men jag gillar flaskan med det fina sigillet och korken.
Snygg gå bort-present!

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18