
Kan det vara julens enklaste och godaste efterrätt? En riktig tantklassiker men vansinnigt gott. Inkokta päron.
Jag kokar upp en sockerlag på lika delar socker och vatten och låter skalade päron (hela eller halverade) koka nästan helt mjuka i lagen, tillsammans med smaksättning.
Lägg i en burk med lagen så att den täcker helt och ge bort i present eller servera med lättvispad grädde eller vispad crème fraiche med lite socker i.
Smaksätt som du vill med rosmarin som här, eller strimlad basilika, polkagrisar, vaniljpulver eller vaniljstång, saffran eller kanske rosépeppar.
För att päronen inte ska bli bruna lägger du dem i vatten med pressad citron eller lime efter att du skalat dem.
Mina päron ska bli topping på kvällens dessert som blir en pavlova med dulce de leche och lingon.
God Jul till er alla! Hoppas ni har en bra dag!

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

18

Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18

Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18

18