
En len och härlig pannacotta pepparkakssmak är en av julens bästa efterrätter. Gör den dock i mindre glas än vad jag gjorde, för små ikeavinglas var att ta i lite. Vi blev väldigt mätta och jag orkade inte ens hela min.
Pannacotta är ju perfekt dessert att göra när man ska ha många på middag eftersom man gör dem i förväg och sen dekorerar innan servering.
Till 4 normalstora eller 2 stora behöver du:
3 dl grädde
2 gelatinblad
1 stor Marabou med pepparkakssmak (185 g)
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i vatten.
Värm grädden. Hacka chokladen.
Ta upp gelatinbladen (krama ev. Ur vattnet beroende på vilket märke du använder) och rör ner dem i grädden.
Rör ner den hackade chokladen i grädden.
Häll upp i glas och låt stelna i kyl i minst 4 timmar.
Toppa med vispad grädde och krossade pepparkakor vid serveringen.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18