En len och härlig pannacotta pepparkakssmak är en av julens bästa efterrätter. Gör den dock i mindre glas än vad jag gjorde, för små ikeavinglas var att ta i lite. Vi blev väldigt mätta och jag orkade inte ens hela min.

Pannacotta är ju perfekt dessert att göra när man ska ha många på middag eftersom man gör dem i förväg och sen dekorerar innan servering.

Till 4 normalstora eller 2 stora behöver du:

3 dl grädde
2 gelatinblad
1 stor Marabou med pepparkakssmak (185 g)

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i vatten.
Värm grädden. Hacka chokladen.
Ta upp gelatinbladen (krama ev. Ur vattnet beroende på vilket märke du använder) och rör ner dem i grädden.
Rör ner den hackade chokladen i grädden.
Häll upp i glas och låt stelna i kyl i minst 4 timmar.
Toppa med vispad grädde och krossade pepparkakor vid serveringen.

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273