Jag är ledig idag vilket känns oerhört lyxigt och började med ett träningspass. Att solen skiner från blå himmel är ju helt underbart.
Idag ska jag passa på att baka lite olika saker med rabarber. Jag börjar med att göra en rabarberkompott på skivad rabarber, strösocker och vaniljpulver.
Ca 1 kg rabarber och 5 dl socker och två teskedar vaniljpulver.
Låt det koka upp och sen småputtra tills det blivit en krämig konsistens.
Låt svalna och använd till glass, yoghurt och gröt eller som fyllning till kakor och bullar och bakverk av olika slag.
Jag tänkte göra syltkakor och vaniljbullar med vaniljkräm och rabarberkompott.
Kompotten går bra att förvara ett tag i kylskåp och är bra att på lut i frysen också, när man vill baka något gott med rabarber.
Men först ska jag göra scones. Hittade detta fina gräslöksknippe i affären så det får bli scones med gräslök och ost.
Ha en härlig dag!