Vilken underbar fredag jag haft. Solsken och 25 grader varmt. En löprunda efter jobbet och sen fika hos mamma och pappa. Jag hjälpte mamma fixa naglarna också, så nu är de en snygg röd färg 💅
Vet inte riktigt vad det blir till middag idag men får fundera ut något bra. Du kanske äter tidigare än vad jag gör, så det här tipset kommer kanske lite sent men det måste testas!
Så himla gott! Enkelt såklart men det säger jag ju ofta. Men det är verkligen det 😊
Funkar bra när man har rester kvar av ost också.
Mängd kan varieras och mått behöver inte vara exakta till detta.
Du behöver:
Smör
Vitlök
Färska örter
Brieost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader C.
Smält smöret i en kastrull. Skala och pressa vitlök och hacka örter (jag använde rosmarin men persilja eller timjan t.ex. skulle funka bra också, eller en kombination).
Blanda vitlök och örter med smöret.
Skär brieosten i små bitar och lägg i en ugnssäker form. Jag använde en portionsramekin.
Häll smöret över osten.
Ställ in formen i ugnen i ca 10-15 minuter, tills osten har smält.
Servera med bröd eller kex och kanske lufttorkad skinka.