Fredagsdrinken – en lyxig grej att fixa innan middagen. Cocktail hour är ju runt kl 17.00, när man slutat jobba. Vill man gå all in byter man om till dess också och tar på sig något snyggt. De flesta svenskar däremot byter om till mjukisbyxor när de kommer hem, så den flärdfulla delen av cocktail hour försvinner lite. Men vad spelar det för roll! I dessa pandemitider och efter en veckas jobb och vardagspussel är det viktigare att man är avslappnad och bekväm. Kanske kan du ha cocktail hour via videosamtal eller videmöte, för att få skåla in helgen tillsammans med vänner och familj?

I början av bloggandet tipsade jag om en drink varje fredag. Sen tappade jag bort den bloggkategorin lite, i takt med att orken och inspirationen till bloggandet försvann, när livet blev lite övermäktigt en stund. Nu är livet och blogginspirationen på uppgång igen och fredagsdrinken är tillbaka. Under tiden jag var mindre aktiv på bloggen fortsatte jag dock posta inlägg på Instagram, så när jag detta år började med fredagsdrinken igen var det på Instagram som jag postade drinken.

Framöver kommer den komma även här på bloggen. För att komma ikapp lite så dunkar jag in flera olika drinkar idag. Håll till godo, skål och trevlig helg!

Ruby Russchian

Till Alla Hjärtans Dag gjorde jag en fördrink som jag hittade på Schweppes hemsida. Det finns en drinkgenerator där som ger tips på massor med olika drinkar, självklart med Schweppes produkter, men de gillar jag så den sidan kommer jag besöka frekvent.

Den här drinken gjorde jag med 4 cl gin, granatäppeljuice och Schweppes Russchian. Blev en så fräsch och god drink. Tyckte den var supergod!

För en alkoholfri variant skippar du bara att ha i gin.

Baileys Salted Caramel

En klassisk Baileys med is i är ju en avec men den funkar bra som aperitif också. Den här varianten med salt kolasmak är helt ljuvlig och blev en dunderhit, både på egen hand och i varm choklad.

Mjölkdrink med polkasmak

Jag hittade den här flaskan med smaksatt vodka i barskåpet hemma. Den var oöppnad så det var hög tid att testa den. Jag älskar polkagrissmak och den här vodkan var riktigt god. Den kan nog vara svår att få tag i men Minttu finns med polkasmak och man kan även göra egen smaksatt vodka genom att lägga t.ex. polkagriskäppar i en flaska vodka och låta det dra tills godiset är upplöst.

Till en drink behöver du 4 cl vodka med polkasmak och mjölk. Snyggast blir drinken om du krossar polkagriskäppar och täcker kanten på glaset med. Ett martiniglas passar extra bra till den här drinken och får polkagriskäppen man dekorerar med att ligga snyggt mot kanten.

För en alkoholfri variant mixar du mjölk och polkagrisar. Använd martiniglas och dekorera på samma sätt ändå, för snygg presentation.

Vitvinsspritzer

En klassisk sommardrink egentligen men jag var sugen på det, trots att det var mitt i vintern. Helt enkelt vitt vin och sprite eller mineralvatten. Massor med is och citron, Jag har gärna i något grönt dekorativt i drinkar också, men det muttras och plockas bort snabbt av hjärtat.

Det här är en toppendrink att göra alkoholfri! Använd bara alkoholfritt vitt vin. Utbudet av det blir större och större på systembolaget och det går dessutom att köpa i vanliga matbutiker också.

Blood orange whisky spritzer

Den här drinken blev så god och matchade jalapeñoostbågarna så snyggt. Testa ostbågarna, de är supergoda!

Till drinken behöver du 4 cl whisky, klyftad blodapelsin och Bacardi breezer med blodapelsinsmak (den är himla god i sig också). Självklart massor med is i glaset också. Den här drinken kommer bli en hit vid poolen i sommar, eller när man står och grillar.

För en alkoholfri variant blandar du bloadpelsinjuice och sprite.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Semmelrulltårta

2022-01-23 18:22:32
christine95hotmail-com

8

Blomsterdekorerad champagneflaska

2021-12-28 14:17:31
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 23 – tomtegrötspannkakor

2021-12-24 02:15:25
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 21 – rödvinsfräst chorizo

2021-12-21 21:15:12
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak

2021-12-20 23:41:01
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 19 – smörstekta lussekatter

2021-12-19 21:58:04
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 18 – pepparkakspannacotta

2021-12-18 23:23:21
christine95hotmail-com

8

WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.