Veckans meny kommer här!

Det blir korvstroganoff för oss ikväll. Dock på falukorv, för jag hade helt glömt bort den goda kalkonchorizon som den här stroganoffen är gjord på.

Jag saknar maten från Kina, men numera lagar jag kinesisk mat alltför sällan. Ska beställa hem Jonas Crambys nya kokbok om kinesisk mat och gå loss en helg. Dessa nudlar är en snabb variant av en slags nudlar min kinesiska värdpappa lagade till mig när jag bodde i Shanghai.
Denna vegetariska wok är gjord med äggnudlar, tofu, grönsaker och lite fisksås. Koka nudlarna enligt förpackningen. Skär de grönsaker du vill i bitar (ypperligt sätt att använda grönsaker som håller på att bli dåliga). Fräs grönsakerna i olja på hög värme i en traktörpanna eller en wokpanna. Smaksätt med en skvätt fisksås och soja, lite sriracha om du vill. Tillsätt de kokta nudlarna och låt allt blandas.

Kycklinggryta med ost, vin och senap. Den här är så god och jag hade helt glömt bort den. Går snabbt att laga också och är en jättegod bjudrätt också.

En skolklassiker som faktiskt får mycket smak, om det görs på rätt sätt. Går snabbt att laga också vilket är ett stort plus mitt i veckan.

På fredagskvällen passar det bra med något lättlagat men ändå lyxigt. Använd fryst amerikansk hummer till dessa lobster rolls och njut tillsammans med bubbel av något slag.

Tacos är väl standard på helgen och framför allt i mellotider? Det här är en snabb gratäng med nachos och tacofärs.

På söndag får maten ta tid. Långsambakad fläskkarré är så gott. Servera med klyftpotatis och den här goda senapssåsen. Vill du att det ska gå lite snabbare höjer du bara temperaturen på ugnen.
Ha en fin vecka!