Hej,
Till fläskkarrén som jag och K gjorde till jobbfesten i torsdags gjorde vi även en senapssås, med både dijonssenap och fransk senap i. Den var så himla god och passade perfekt till köttet. Men den här såsen kan passa bra till mycket annat också. Till stekt kyckling, köttbullar eller köttfärsslimpa eller tilll goda stekta korvar.
Äppelmust av olika slag är supergott, och utan tillsatser. Just nu dricker jag och sambon denna goda must, från Kiviks musteri. Funkar som frukostjuice, måltidsdryck och drinkmixer.
Bild från www.kiviksmusteri.se
Det här receptet räcker till 4 portioner:
1 gul lök
1 dl äppelmust
2 dl köttbuljong eller 1 st geléfond
2 dl vispgrädde
1 tsk dijonssenap (ta mer om du tycker om lite starkare smak)
2 msk skånsk senap
1 kruka persilja
steksky om man har
maizena
salt och peppar
Gör så här:
Hacka och fräs löken i en kastrull med lite olja. Slå på äppelmust och buljong eller lägg ner geléfonden. Sjud i 30 minuter, slå på grädde och sjud i ytterligare 10 minuter.
5. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Tillsätt dijonsenap, skånsk senap och ev. steksky och smaka av med salt och peppar. Tillsätt den hackade persiljan strax före servering
Såsen går bra att göra i ordning dagen innan och ställa i kylen. Värm på såsen strax innan servering och ha i persiljan då.