Hej,
Har du haft en bra dag? Sambon har klippt gräset och satt upp hängrännor på uterummet medan jag har lunchat med vänner och kört tre varv i Kvarntorpstrappan. Första varvet är det segaste men sen går det lite snabbare, men det bränner bra i låren och jag är tacksam för avsatserna som finns att stanna till på.

image

Med det fina vädret som kom denna ledig dag antar jag att det är många som har grillat idag. Vi skulle ha gjort det men vi blev lite slöa och lagade maten på spisen istället.

image

Stans klart godaste hamburgertallrik gjorde sambon ikväll.
Högrevsburgare med karamelliserad lök, inlagd gurka, picklad rödlök, bacon, ost och dressing med senap, majonnäs och dragon.
Till det blev det ugnsstekta pommes.
Såååå gott!

image

Till 4 portioner behöver du:
Hamburgare:
600 g högrevsfärs
salt och svartpeppar
Skivad ost
Hamburgerbacon (runda skivor)

Hamburgerbröd
Sallad

Picklad gurka:
1 st gurka
1 1⁄4 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 st stjärnanis
5 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad

Picklad rödlök:
2 rödlökar
1 1⁄4 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
5 svartpepparkorn

Dressing:
2 dl majonnäs
2 msk stark senap
1 msk skånsk senap
1⁄2 msk hackad dragon
salt och svartpeppar

Karamelliserad lök:
2 st silverlökar
50 g smör
2 msk mörkt muscovadosocker
1 1⁄2 dl öl

Pommes frites:
10-12 potatisar
Olivolja
Salt

Gör så här:
Börja med att pickla gurkan. Skala och skiva gurkan tunt. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor och sjud ca 10 min, låt svalna. Slå lagen över gurkskivorna och låt dra i minst 1 timme, gärna över natten.

Gör likadant med rödlöken. Skala och skiva den. Koka upp lagen och låt den sen svalna. Slå lagen över löken och låt dra i minst 1 timme.

Fortsätt med dressingen. Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar och ställ kallt.

Sätt ugnen på 200 grader C.
Skär potatisen i smala bitar och låt dem dra i kallt vatten en stund för att få ut stärkelsen. Häll av vattnet, torka av potatisen lite med hushållspapper och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Stek pommes frites i ugnen i ca 30 minuter. Vänd dem var 10:e minut.
Låt rinna av på hushållspapper och salta sen.

Skala och skiva löken som ska karamelliseras tunt. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt sockret och låt det karamelliseras på medelhög värme, ca 3 min. Häll på ölen och låt koka in tills löken är mjuk, ca 5 min.

Forma högrevsfärsen till 4 burgare. Salta och peppra. Grilla eller stek burgarna 2-3 min på varje sida i varm och torr panna. Skiva osten och lägg på burgarna innan servering och låt smälta.

Lägg ihop burgarna med dressingen, salladsblad, picklad gurka och lök, karamelliserad lök, knaperstekt bacon.

Tips! Färdiga högrevsburgare finns att köpa i butik, kolla på t.ex. Citygross.

image

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Bland det godaste man kan äta till falukorv

2014-11-06 22:29:52
christine95hotmail-com

18

Pilgrimsmusslor Provencale – bland det godaste som finns!

2014-09-23 20:31:38
christine95hotmail-com

18

Påskens godaste smörgåstårta

2014-04-18 08:28:58
christine95hotmail-com

18

Den godaste bakade potatisen

2014-03-04 22:08:31
christine95hotmail-com

18

Recept på den godaste senapssåsen

2013-09-29 10:01:31
christine95hotmail-com

18

Godaste kycklingpajen med chorizo/ Chicken pie with chorizo

2013-02-03 15:00:35
christine95hotmail-com

18

Önskar du att du vore någon annanstans?

2012-10-18 05:30:38
christine95hotmail-com

18

Bland de godaste pajerna

2012-06-30 20:26:43
christine95hotmail-com

18

Enkelt är ibland det godaste

2012-04-15 17:14:53
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273