Hej,

Här kommer en uppdatering av söndagens mat. Det var en riktigt bra matdag med ett gott slut. Tackar cockpoten för hjälp med den.

image

Till frukost blev det en skål med banan och jordgubbar, kokosmjölk och kokosflagor. Som lite extra topping ringlade jag lite dadelsirap över det hela. SÅ gott!

image

Lunchen tycker jag är svår att få till. När jag jobbar äter jag matlåda med rester från middagen dagen innan. Att laga lunch på helgen är lite av en utmaning. I söndags fick det bli en väldigt enkel lösning; vitlöksstekt broccoli och ett stekt ägg. Fuskade liiite med att ha på salsa. Visserligen utan tillsatt socker vilket är bra men den innehöll modifierad majsstärkelse, vilket inte är det bästa. Men jag var tvungen, har inte gjort några goda såser som funkar med Whole30-konceptet än, måste göra det så det blir mer smak på maten. Konstigt egentligen att råvarorna i maten inte räcker, det är ju massor med smak i dem. Men det visar ju också hur van jag är vid smakförstärkare av olika slag.

image

Crockpoten fick tillaga en bit fläskkarré som fick bli till en god carnitas. Så här fint såg köttet ut när det var klart. Bara att dra isär och sen steka på lite för att få det krispigt.

image

 

Till 4 portioner behöver du:

1 kg fläskkarré

1 tsk torkad vitlök eller vitlökspulver

1,5 tsk chilipulver

1,5 tsk spiskummin

1 tsk salt

2 apelsiner, rivet skal och juice

1 lime, juice

5 dl kycklingbuljong

2 msk tomatpuré

1 msk chipotlepasta eller sambal oelek

Gör så här:

Blanda ihop de torra kryddorna och gnid in köttet med. Lägg köttet i en plastpåse eller burk med lock och ställ in i kylen i minst 1 timme.

Lägg köttet i din crock pot eller din gryta. Blanda ihop apelsinskal och juice, limejuice, buljong, tomatpuré och chilipastan i en bunke. Häll marinaden i cockpopten eller grytan. Täck med lock och tillaga på Low i 7-8 timmar i cockpoten eller på svag värme på spisen i ca 3-4 timmar. Funkar även att ställa grytan i ugnen (om grytan klarar det) på låg värme, ca 60 grader i 6 timmar. Högre temp ger kortare tillagningstid.

När köttet går att dra isär är det klart. Ta upp köttet ur grytan och dra isär köttet. Stek det snabbt i en varm stekpanna, så att det blir lite krispigt. Om du vill kan du använda lite av spadet från grytan när du steker köttet.

Servera med sallad och vilka andra tillbehör du vill ha. Jag serverade med blomkålsris fräst i olivolja, vitlök och rödlök och sen pressade jag i lite lime och hade i hackad färsk koriander.

En hemgjord salsa med tomater och chili vore gott till.

image

Print Friendly
Related Posts

Magsjuka är den värsta sjukan!

2017-03-06 20:08:30
christine95hotmail-com

18

Första advent och granen är tänd

2016-11-27 09:20:54
christine95hotmail-com

18

Studentpasta

2016-09-14 09:55:13
christine95hotmail-com

18

Min första drip cake

2016-08-08 06:30:00
christine95hotmail-com

18

Veckans meny 5-9 oktober 2015

2015-10-06 21:59:04
christine95hotmail-com

18

Veckans meny 28 september-4 oktober och falukorv med svampstuvning

2015-09-28 21:20:07
christine95hotmail-com

18

Veckans meny 21-27 september 2015

2015-09-22 22:29:45
christine95hotmail-com

18

Veckans meny 14-20 september 2015

2015-09-14 22:03:27
christine95hotmail-com

18

Veckans meny 31 augusti-6 september 2015

2015-08-31 22:59:43
christine95hotmail-com

18

Bubblor med gurka i veckans drink

2015-08-22 19:15:46
christine95hotmail-com

18