Hej,
Söndagkväll, diskmaskinen låter i bakgrunden och jag sitter och myser med en varm kopp äppelmust, som att dricka äppelpaj, samtidigt som jag surfar runt på Countryside Hotels hemsida och drömmer om höstweekends och mellandagsmys på slott och herrgårdar runt om i landet.
Till den här drycken kan man använda cider eller must, det spelar ingen roll. En perfekt drink att ha med i termos ut i skogen, eller bjuda på efter en lång promenad. Den som vill kan ha i vodka, men så här på söndagkvällen väljer jag den alkoholfria varianten.
Det hela är mycket enkelt.
Värm must eller cider i en kastrull, tillsammans med kanelstång och vaniljstång. Låt sjuda en stund på svag värme. Plocka bort kanel- och vaniljstången och häll upp den varma drycken i glas eller muggar.
Kan spetsas med vodka. Om man vill kan man använda vaniljvodka.

Saras underbara lördagsfranska – den enda formfranskan du behöver
18