Hej,

Den kommande veckan kommer också bli hektisk, men dock inte lika fullspäckad som förra veckan. Två trevliga matdagar hittar man denna vecka. Vegetariska världsdagen på tisdag och så härliga kanelbullens dag på fredag. Vegetariskt är något jag tycker om och försöker äta minst en gång i veckan. Pasta skulle jag kunna leva på så de två sakerna tillsammans är inte speciellt svåra att kombinera. Men innan tisdagen ska kycklingen som skulle ha använts igår tillagas. Eftersom det var sjukstuga hemma blev det väldigt lite mat lagat. Det får bli en snabb gryta med krispig sparris.

Mamma hade gjort stekt inlagd strömming som jag fick med mig några hem häromdagen så de ska avnjutas nu veckan, på ett gott bröd. Sambon rynkar på näsan.

Nu när hösten är här finns det otroligt mycket fina grönsaker och rotfrukter. En soppa med dessa blir både mättande och nyttig. Soppa är bra mat att göra i förväg och värma upp. Tror jag ska baka ett gott bröd att ha till. Grova baguetter med lök kanske?

På fredag vill jag ha något enkelt, bakpotatis sköter sig själv i ugnen. Älskar fluffig bakad potatis med flingsalt och mjukt smör. Knaperstekt bacon blir perfekt till. Bakad potatis är dessutom bra mat att äta framför tv:n, vilket numera är fredagstradition här hemma.

Plockmat av olika slag är alltid välkommet och perfekt om man har vänner över på middag. Det är perfekt att göra om man är många och tycker det är svårt att laga mat som ska serveras vid sittande bord. Bättre då att låta folk mingla runt och plocka av det de vill.

Boeuf Bourguignon är en favorit i vårt hus, och nu tänkte jag jag göra det fast med köttfärs istället. Det går lite snabbare än med hela bitar kött. Blir dock minst lika gott. Har gjort det en gång förut och har filat lite på receptet.

Meny vecka 40

 Så ser vår vecka ut, som det ser ut nu. Ett visst utrymme för ändring finns ju alltid. Beror på vad som sker i veckan.

Hoppas i alla fall att du blir inspirerad, det är det som är tanken.

Ha en bra dag!

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273