På min önskelista finns alltid kokböcker. Jag älskar kokböcker och köket svämmar över av dem. Skåpet som var tillägnat dem rymmer inte längre alla kokböcker, de ligger i travar lite här och var. Sambon gnäller på detta faktum, att jag måste sluta köpa nya kokböcker, men så går han och köper två nya tlll mig i alla fall. Jag blev så klart jätteglad, och fler kokböcker innebär att det måste fixas ett nytt skåp till dem. Sambon är ju trots att utbildad finsnickare och har gjort många fina saker tidigare, så ett skåp kan ju inte vara så svårt, eller?

Skåpet står på att-göra-listan och kommer nog inte materialiseras än på ett tag. Men jag hittade lite inspiration på Pinterest, där dessa bilder är från.

kokbokshylla

Den är bilden får mig att tänka på att vi har pratat om att sätta ett skåp på stora arbetsbänken/bardisken. Det skulle ha satts upp hyllor på den väggen, men de har liksom inte kommit dit än. Så varför inte ha ett kokboksskåp där också?

kokbokshyllor

Tänk om man hade dessa hyllor?! Mitt kök är inte stort nog, men kokböcker uppåt väggarna låter bra. Snacka om mat i kvadrat 🙂

kokböcker i skafferiet

 

Nu när skafferiet är så fint och det faktiskt finns utrymme kvar kanske en del kokböcker ska få flytta in dit. Trevligt att omge sig med böcker tycker jag. De behöver inte bara vara i en vanlig bokhylla. De är fina som inredningsdetaljer lite här och var. Det roliga med kokböcker är ju att det säger en del om personen som bor där.

köksskåp med kokböcker

 

Om inte annat kan man tömma köksskåpen på tallrikar, glas och annat man har stående där och ställa in sina kokböcker istället. Sorterade efter färg är kanske att ta i, hellre då efter typ av kök. Men visst ser det snyggt och prydligt ut med alla färgerna väl koordinerade?

Medan jag funderar på och försöker övertala sambon att gå med på något av ovanstående förslag ska jag tipsa er om månadens kokbok, som faktiskt är bakbok. Den här är nog en av mina absoluta favoriter, både just nu och totalt sett av mina bakböcker. Det är som om jag har väntat på en bakbok av denna typ. Den är som Roy Fares bakbok. Extravagant, underbara bilder, annorlunda bakverk mot de flesta andra bakböcker och ger ett direkt bakbegär.

baka-lite-glammigare-lite-roligareJosephine Palm var med i första omgången av Hela Sverige Bakar. Hon vann dock inte men har nu ändå släppt sin egna bakbok. Det tackar vi för. Bakböcker har en tendens att bli väldigt pastelliga och söta. Jag är inte riktigt sådan som person så det är kul att någon har tagit ut svängarna lite och gjort en bakbok med attityd.

Här finns matbröd och söta bröd, både vanliga bullar och småkakor, för den som tycker om klassiker, varvat med tårtor och amerikanska bakverk av typen devil’s food cake. Och så några pajer. Vilken bakbok är komplett utan pajer? Jag älskar allt i denna bok, det vattnas i munnen och jag kommer på mig själv med att planera vad jag ska baka till vilken middag/fest.

En annan sak som jag tycker om är att Josephine inte bara har tårtor täckta med marsipan eller sugar paste. Hon har även gjort flera tårtor dekorerade på annat sätt, något jag glömmer att man kan göra. Jag är så inne på att försöka bli bra på att göra täckta tårtor att jag som sagt glömmer bort att det finns andra sätt att dekorera tårtor på.

Någon som blev lite sugen på att baka nu?


Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Nordström är en ny favorit

2019-05-26 20:55:34
christine95hotmail-com

18

Gräddstuvad älgfärs

2019-03-09 11:58:24
christine95hotmail-com

18

När att göra-listan inte går att ignorera längre

2019-02-02 10:46:33
christine95hotmail-com

18

Det här med att äta nyttigt

2019-01-06 10:39:17
christine95hotmail-com

18

Köttfärsbiffar med färskostsås

2018-04-23 22:29:09
christine95hotmail-com

18

Alla hjärtans dag kan vara så mycket

2018-02-14 22:26:24
christine95hotmail-com

18

Grön ärtsoppa med vitt vin och kräftstjärtar

2018-01-16 11:26:22
christine95hotmail-com

18

Smördegshjärtan till nyår

2017-12-28 21:12:16
christine95hotmail-com

18

Julkalendern 2017 – lucka 16 – polkapäron

2017-12-16 23:03:29
christine95hotmail-com

18

Rönnbär istället för blommor

2017-09-09 13:11:06
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273