Kladdkaka är den eviga älskade klassikern och variationsmöjligheterna är stora.

Den här godingen gjorde jag till midsommar. Det finns ju fortfarande jordgubbar att dekorera med, men nu passar det ju bra med vinbär eller blåbär också.

Det här är ju en kladdkaka med marängtäcke efter recept av My kitchen stories. Hon hade grädde ovanpå marängen men valde vit chokladfluff med citron, en fantastisk kombo. Ganska hårt vispad går fluffen bra att spritsa också.

Just den här varianten kräver lite framförhållning då både kladdkaka och fluff behöver stå flera timmar i kylen, helst över natten.

Till en kladdkaka behöver du:

150 g smör

2 dl strösocker

1 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

2 dl vetemjöl

2 ägg

Maräng:

2 äggvitor

1 dl socker

Vit chokladfluff:

3 dl grädde

180 g vit choklad

Saft och rivet skal av 1 citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader C.

Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en springform med bakplåtspapper runt sidorna.

Vispa ihop marängen och bre ut den ovanpå kladdkakesmeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Låt kladdkakan svalna och ställ den sen i kylen över natten.

Hacka den vita chokladen och smält i grädden på låg värme. Kom ihåg att det inte får koka – då går det inte att vispa upp den sen.

Tillsätt rivet skal och saft från citronen.

Ställ i kylen över natten och vispa sen upp dagen därpå.

Spritsa ut ovanpå marängen på kladdkakan och dekorera.

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.