På julmarknaderna runt om i München doftar det gott av brända mandlar. Det är ett gott alternativ till allt julgodis.
Du behöver:
1 dlströsocker
3 dlsötmandel
2 mskvatten
Gör så här:
Smält sockret tills det blir ljusbrunt i en tjockbottnad och vid kastrull och tillsätt mandeln. Rör om så att alla mandlar blir sockertäckta.
Häll i vattnet och stjälp genast upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Låt kallna.
Häll upp i strutar gjorda av tårtpapper eller silkespapper.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18