I fredags snodde jag ihop supersmarriga matmuffins och tog med till fredagsfikat på jobbet, istället för mackor.
De blev riktigt goda och gick dessutom fort att göra. Jag gjorde dem samma morgon, för att de är godast nybakta men visst kan man baka dem kvällen innan och sen värma på dem lite i ugnen.
Till ca 10 st behöver du:
1 ägg
2,5 dl mjölk
0,6 dl matolja eller olivolja
2,5 dl riven ost, gärna lite starkare
ett paket bacon, skuret i bitar och knaperstekt
5 dl mjöl
2 msk socker
3 tsk bakpulver
en nypa salt
en nypa vitlökspulver
1/2 tsk malen svartpeppar
1 grön chili
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader C eller 175 grader C varmluft.
Vispa ihop ägget, oljan och mjölken. Rör ner det knaperstekta baconet, den rivna osten och den hackade gröna chilin.
Tillsätt de torra ingredienserna medan du fortsätter röra. Blanda allt ordentligt.
Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt och fyll sen formarna till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera helst varma!
Alla tyckte de var jättegoda och ville ha receptet. Skulle ha postat det i helgen som var men bättre sent än aldrig, eller hur?
Pröva att baka dem här muffinsen till helgens frukost.
Kram Christine