Hej,
För ett tag sedan gjorde jag en tårta täckt med chocolate fingers. Har velat göra en sådan tårta jättelänge och nu fick jag äntligen chansen. Det var vår sommarvikarie på jobbet som bad mig göra en tårta till hennes föräldrar. De enda kraven hon hade var att det skulle vara hallon och choklad i tårtan, för övrigt fick jag fria händer. Det kändes mer passande med en dekorerad tårta än en täckt tårta.
Hallontårta
Jag gjorde en vanlig tårtbotten, samma recept som jag alltid använder nu för tiden, med chokladsmak denna gång och penslade bottnarna med hallonsaft.
Receptet hittar du HÄR
Jag hade tänkt göra två olika fyllningar men sen gjorde jag en så god fyllning med hallon och mascarpone att jag valde att bara använda den.

Receptet till fyllningen hittar du HÄR.
HallontårtaVit chokladfrosting

Lite uppsnyggning av sidorna och sen var det dags att spackla tårtan med en vit chokladfrosting med Philadelphia.

Du behöver:
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och blanda sen ner den i philadelphiaosten.

Efter det var det bara att dekorera tårtan. Cadbury’s chocolate fingers runtom, med ett hallonrött satinband runt. Frostingen funkade som lim för chokladfingrarna och gjorde att jag kunde rätta till dem lite utan svårigheter.
Hallontårta med choklad och citronmeliss
Ovanpå tårtan blev det enkelt dekorerat med färska hallon och citronmeliss.
Tårtan fick väl godkänt!

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273