Hej,
Första dagen hemma igen och tillbaka till jobbet, efter en skön semester i Spanien med goda vänner. Inte fel att förlänga sommaren lite. Fast septembervädret slår en med häpnad, visst är det underbart?!
Min dunderförkylning sen två veckor tillbaka är fortfarande inte helt borta och det har har ställt till det för mig vad gäller uppladdningen inför lördagens Tjejmilen-lopp. Jag har vilat mig i form med drinkar och shopping. Du ska få se fina bilder från semestern imorgon.
Nu ska jag visa katastroftårtan jag gjorde till Mini-mes födelsedagsfirande med våra familjer, som vi hade veckan innan vi åkte på semestern. Det är ett tag sen med andra ord. Denna tårta blev så totalt misslyckad och jag har lovat några personer att visa mer av den misslyckade sidan, ni vet den som alla har men få vill visa. Den som är långt från glossiga tidningar och glättiga Facebook-uppdateringar.
Varsågod, här är den i all sin ostelnade glans. Det ska vara en hallonmoussetårta på chokladkokosbotten. Mousse har jag gjort många gånger förut och jag har aldrig varit med om något liknande.
Tror tårtan innehåller 5 gelatinblad, plus att den fick stå i kylen över natten, men ändå så stelnade den inte. Fattar ingenting! Tårtan höll på att åka i sopen men det var tur att jag serverade den, för den var försvinnande god trots sitt utseende.
Receptet jag följde hittar ni på Allt om mat. Denna måste jag pröva att göra igen, så jag kan få till den som den ska vara.