Hur är det med er därute i värmen. Visst är det härligt med riktig sommar? Så roligt för alla semesterfirare. Nej jagr faktiskt inte bitter. På riktigt. Visst vill jag också vara ute i solen men ärligt talat blir ledig tid gärna rutinfri tid och jag har någon bokstavskombo som gör att jag tycker det är liiite jobbigt.
Att gå upp på morgonen är ju inte toppen men att ha lite rutiner igen är inte så fel.
Dessutom gick det bra på jobbet idag. Det viktiga jag skulle göra fick jag gjort och imorgon har jag en annan bunt med papper att sätta tänderna i.
Jag tog med träningskläderna till jobbet idag. Bytte om på jobbet och åkte iväg till ett elljusspår i närheten av jobbet.
Jag sprang 3 km på 19 minuter idag. Det var dock lite jobbigt idag. Det var varmt och jag fick håll. Var tvungen att pausa. Men jag tar mig runt och jag gör det dag efter dag i alla fall.
I’m on a roll!
Efter det svängde jag förbi ica och handlade lite till kvällens middag. Gick runt där i svettiga (dock inte illaluktande hoppas jag) kläder och njöt av kylan vid mjölken. Brukar vara något så när noga med vad jag har på mig, men vet ni? Jag skiter i vad andra tycker. Vem orkar bry sig?
Ikväll blev det min favoritsallad till middag. Sallad Nicoise! Jag började äta den när jag bodde i London. Det var en av få rätter jag kunde laga. Min dåvarande sambo var inte lika bortskämd med maten som min sambo nuförtiden är. Men jag kämpade på, köpte kokböcker och följde recepten till punkt och pricka. Ringde mamma och frågade efter hennes recept på en del saker.
Det gick hyfsat, han behövde inte svälta den där mannen i London. Fast visst blev det en del hämtmat. Indiskt och kinesiskt. För det kunde man ju inte laga själv.
Men nu kan jag. Om jag ändå hade vetat det jag vet nu då. Try, and try again.
Den här salladen är i alla fall väldigt enkel och supergod. Jag tycker om när sallad är matig och lite ljummen. Känns mer som riktig mat då.
Du behöver:
Kokt potatis
Kokta gröna bönor
Kokta ägg
Tonfisk på burk, i vinegrätt
Sallad
Tomater
Ev sardeller (salt och gott)
Oliver (mina var fyllda med citron, mums)
Gör så här:
Lägg salladen på ett fat eller en tallrik.
Skär tomater, potatis och ägg i mindre bitar.
Lägg upp på tallriken tillsammans med tonfisken.
Garnera med oliver. Droppa lite vinegrätt över allt.
Salta och peppra.
Njut på en solig plats, gärna med ett glas rosévin!