Hej,
En pastasallad är lätt att slänga ihop och man kan blanda ner det man har hemma. Lite av en kylskåpsrensning. Men man kan också med enkla medel få den att kännas lyxig.
För ett tag sen gjorde jag denna pastasallad när jag inte orkade laga någon riktig mat. Men den ser ju väldigt trevlig ut och blir en god rätt på en buffé eller som matigare sallad till middagen, antingen på egen hand eller som tillbehör till en bit kött.
Det är blandad sallad på påse, pasta, jordgubbar, salami och brieost i salladen. Jag har ringlat lite dadelsirap över men man kan även använda balsamicoglaze.
Nu när det är blåbärstider kan man passa på att blanda ner blåbär i salladen. Både gott och nyttigt. Jag tycker alltid det är gott att blanda frukt och bär i maten, det ger både färg och en extra smakskjuts till maten.
Det går att piffa till det mesta, även en så enkel sak som en pastasallad!