Hittills i år har det inte blivit något julgodis gjort. Jag brukar hålla mig till dagarna precis innan jul, annars är godsakerna slut när julafton väl kommer. Till den årliga glöggfesten gör jag dock alltid lite godis, men det brukar försvinna fort 🙂
I år tog inte godiset jag gjorde till festen slut, men det kommer nog knapras på under veckan som kommer. Tur då att det är så enkelt att göra. Galet gott var det dessutom!
Jag gjorde snickerskaka igår kväll, och sambon lyckades hålla sig från att äta av det när han kom hem mitt i natten också. Det är mäktigt så jag skar kakan i små bitar, men otroligt gott.
Så härligt att kunna ta foton i dagsljus, det gör så mycket för bilderna istället för skumt diskbänksljus.
Här har jag lagt upp bitarna i en av mina favoritskålar. Den är från IKEA och ser bra mycket dyrare ut än sina 69 kronor.
För ca 30 små bitar behöver du:
1 burk jordnötssmör
1 dl socker
1 dl sirap
5 dl cornflakes och 5 dl rice krispies (eller 10 dl av det ena eller det andra)
1 tsk vaniljsocker
400 g mjölkchoklad
Gör så här:
Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och smält på låg värme. Rör till sockret har smält och allt är blandat.
Krossa flingorna och blanda ner i kastrullen tillsammans med rice krispies och vaniljsockret. Blanda väl.
Bred ut röran i en form med bakplåtspapper.
Smält chokladen och bred ut den över jordnötssmörsblandningen.
Ställ i kylen.
Skär i små bitar och lägg upp på fat.
Ät en bit, inse att det är supergott och ät en bit till 🙂