påsklilja

Denna vecka tänkte jag tipsa om goda rätter att laga till påsk. Finns ju så mycket gott att göra. Påsken är min favorithögtid. Mer kravlös och avslappnad än julen. Tyvärr är umgänget med andra rätt begränsat, även i år, men jag hoppas på sol så kanske jag bjuda på fika eller påskplock utomhus.

Klicka på bilden för att komma till receptet.

Funderar på vad påskharen ska komma med för present till Mini-me i år. Hon inledde påsklovet med att bli sjuk, så hon är inte nöjd. Att tvingas göra ett COVID-test igen är inte heller uppskattat, men inte så mycket att välja på.

Tortano
Tortano

Ett hembakat bröd med god fyllning har sin givna plats på vilket buffébord som helst. Denna tortano är jättegod och du fyller den med det du gillar.

Silltårta

Smörgåstårta är en klassiker och denna med både sill och västerbottenost passar extra bra till påsk. Blir så sjukt god!

sill och potatis

Så sjukt gott i all sin enkelhelt. Kokt potatis, löskokta ägg, brynt smör, rom och hackad gräslök. Lägg upp på ett stort fat och dekorera gärna med blåa penséer.

Baconvåfflor

Våfflor känns vårigt och passar bra både som brunch och på en buffé. Dessa med knaperstekt bacon i blir matiga och ett kul och gott alternativ till de mer traditionella rätterna.

kanintårta
Påsktårta med mango och passion

Vi svenskar äter ju mycket godis på påsk rent generellt, och visst är det gott med godis. En maffig dessert är dock aldrig fel i mitt tycke. Efter den, ofta, salta maten på påskbordet är det gott med en söt tårta. Den här tårtan med fyllning av mango och passion är supergod. Dessutom enkel att göra.

Jag bakade den 2013, så det är väl dags att testa den igen? Förhoppningsvis har mina tårtdekorationskunskaper utvecklats lite. Jag återkommer med bilder! Kanske kan göra tårtan i bakelseform…

Marshmallowdrömmar

Lite hemgjort godis är aldrig fel, och dessa i påskiga pastelliga färger är så fina. Väldigt sockersöta då de är gjorda på vit choklad, minimarshmallows och grädde. För att balansera upp sötman kan man blanda ner rivet citron- eller limeskal i chokladsmeten.

äggtoddy
Äggtoddy

En påskdrink som är gul och innehåller ägg känns ju självklar. Äggtoddy är så gott, om än lite omständigt att göra. Men det är så värt det!

lammstek
Lammstek på grillen

Lammstek är något jag gör väldigt sällan, fastän det inte kräver mycket och är så gott. Påskhelgen ska, enligt väderleksrapporterna, bjuda på rätt bra väder. Perfekt tid att ta fram grillen, om du inte redan gjort det. Om du vill kan du använda grillen som en ugn. Lägg en stek eller en hel kyckling i en ugnsform, smörj in med örter, smör och kryddor, lägg i en ugnsform och ställ på grillen. På med locket och låt köttet tillagas sakta medans du pysslar med annat. Självklart kan du använda ugnen, men visst är det lite speciellt att laga mat över öppen eld?

asiatisk sillsallad
Asiatisk sillsallad

Jag älskar sill OCH östasiatiska saker. Att kombinera de två sakerna blir fantastiskt gott. Hör du till den skaran som tycker att koriander smakar tvål kan du sluta läsa nu. Här kombinerar jag inlagd sill med koriander, rödlök och chili. En magisk kombination när som helst, och oväntat med sillen men så bra! Våga testa!

Önskar dig en härlig påsk!

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Semmelrulltårta

2022-01-23 18:22:32
christine95hotmail-com

8

Blomsterdekorerad champagneflaska

2021-12-28 14:17:31
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 23 – tomtegrötspannkakor

2021-12-24 02:15:25
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 21 – rödvinsfräst chorizo

2021-12-21 21:15:12
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak

2021-12-20 23:41:01
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 19 – smörstekta lussekatter

2021-12-19 21:58:04
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 18 – pepparkakspannacotta

2021-12-18 23:23:21
christine95hotmail-com

8

WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.