Oj oj vad dagen har gått fort. Jag blir lurad av att det är så ljust ute och trodde inte alls att klockan var så mycket.
Ölkycklingen är i ugnen, potatissallad är på G. Under tiden njuter vi av en riktig påskdrink: Äggtoddy! Denna funkar väldigt bra till jul också, vi hade den till Kalle Anka förra året.
Funkar lika bra med eller utan alkohol, varm eller kall.
Just den här är kall.
Till en kanna behövs:
6 ägg
1 dl rom (ljus eller mörk, kan även uteslutas helt)
4,5 dl whiskey (kan uteslutas helt)
4,5 dl mjölk
2 dl kaffegrädde
1,5 dl socker
2 dl vispgrädde
Malen muskotnöt eller kakaopulver
Gör så här:
Vispa vispgrädde och äggvitor VAR FÖR SIG. Äggvitorna ska vispas styva.
Vispa ihop äggulor och socker.
Vänd ner äggvitorna, kaffegrädden och mjölken i socker-och ägguleblandningen.
Rör försiktigt i spriten om du ska ha alkohol i.
Vänd ned den vispade grädden och rör om.
Häll upp i en tillbringare och dofta över färsk riven muskotnöt eller kakao.
Servera kall!
För en enklare, men inte riktigt lika god variant gör du så här:
1 glas
Vispa 1 äggula med 2 msk strösocker
Häll i 2 dl mjölk
Smaksätt ev. med 3 cl rom eller whiskey
Häll upp på glas och pudra över lite kakao