Hej,

Jag sitter och funderar på efterrätt till nyår. Det blir helt klart något med choklad, men kan inte riktigt bestämma mig för exakt vad. M vill gärna ha chokladpudding, det är väl inte det mest festliga jag kan tänka mig, även om hemmagjord chokladpudding är otroligt gott, och långt från den som vispades ihop på pulver och serverades som mellanmål på fritids, Ja det var tider det, när man fick chokladpudding, saftsoppa och apk-limpa till mellis. En chokladpudding gjord på bra choklad, och toppad med färska bär och en klick lättvispad grädde är ju både enkelt och gott. Kanske kan M få som han vill ändå, vet att barnen och även de andra vuxna skulle uppskatta det med.

Mitt andra alternativ är någon slags kombination av chokladskal med choklad- eller kolamousse, brownie och varm halloncoulis. En god kombination och skulle kunna bli så bra om man lägger upp det snyggt. På lördag är det tänkt att vi ska börja tidigt med maten, så vi borde ha tid med omsorgsfull och noggrann uppläggning.

Jag får återkomma till vår efterrätt, nu ska jag tipsa om två supergoda efterrätter som är enkla att göra.

dulce de leche tiramisu

Den här vansinnigt goda kolatiramisun gjorde jag för flera år sen, och har aldrig gjort igen (som med många av de rätter jag lagar). Det betyder dock inte att den inte är god, för det är den verkligen. Borde nog ta och göra den själv snart igen. I portionsform och sälja i butiken kanske…

Smörstekta päronSmörstekta päron är en annan fantastisk efterrätt, som dessutom går snabbt att göra. Päronklyftor som steks i smör och serveras med glass. Supergott med de varma päronen som får glassen att smälta. Rosmarinen lyfter päronsmaken och de knapriga nötterna blir en trevlig kontrast till de mjuka päronen och glassen. Det blir kallt och varmt, hårt och mjukt, sött och lite salt på en och samma gång.

Jag funderar på att utveckla den här efterrätten och servera den tillsammans med en glass gjord på blåmögelost…

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.