Hej hej, 

Jag har haft en så bra och skön jul. Lagom av allt; mat, julklappar, familj och vänner, godis och serier. Att inte behöva jobba under julhelgen har varit fantastiskt!

Nu har det varit jobb några dagar och på lördag åker vi till Stockholm för ett mysigt och lyxigt nyårsfirande. Ser sååå fram emot det!

Vill tipsa om en superenkel grej som jag gjorde som förrätt på kvällen före julafton. Mamma och pappa nappade direkt på idéen och ska göra sådana här till välkomstchampagnen.

Så himla enkelt! 
Stansa ut rundlar eller hjärtan ur en rulle kavlad smördeg. Det ska vara ett jämnt antal! Jag använde en raviolistans men en pepparkaksform eller annat kakmått funkar lika bra.

Skala och skär 2 päron i bitar och lägg i en skål. Blanda med krossad rosépeppar.

Lägg smulad blåmögelost (getost går bra om man hellre föredrar det) på hälften av smördegsbitarna. Toppa med päron och ringla lite flytande honung över. Ta inte för mycket fyllning för då blir det svårt att försluta pajerna.

Lägg på resten av de utstansade smördegsbitarna ovanpå dem med fyllning. Tryck ihop runt kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt.

Grädda mitt i 200 grader C varm ugn i ca 5-10 minuter. Smördegspajerna är klara när de är gyllenbruna.

Servera till en drink eller som tilltugg till nyårsskålen. Funkar också bra som en lättare förrätt.

Hann inte ta några finare bilder än så här när de var klara men hoppas att du testar att göra dem.

De blev så goda!

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.