Jag gjorde en så god kall tortilla som tillbehör till en kräftskiva förra helgen. Har flera goda recept att dela med mig av, från både förra årets och detta års kräftskiva med jobbet.

Först ut är denna ljuvliga höstiga omelett, som passar bra när man vill bjuda på glutenfritt. Receptet hittade jag hos Allas, den gamla hederliga tanttidningen.

Att omeletten serveras kall och därmed kan göras i förväg och är enkel att göra är stora plus i kanten.

Vi hade den som tillbehör på buffébordet men den passar också bra som tilltugg till en drink.

Jag har ett plommonträd på gården som är fullt med jättesöt och god frukt så jag gick och plockade plommonen där. Riktig lyx när man bor i lägenhet.

Vilken ädelost som helst passar bra. Gillar man inte blåmögel så går det bra med brieost också.

Jag gillar den här osten. Krämig med mycket smak!

Till en form, ca 20 munsbitar behöver du:

8 ägg

2 dl grädde

En näve ruccola

4 plommon

150 g ädelost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader C.

Vispa ihop ägg och grädde.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform.

Kärna ur och skär plommonen i bitar.

Skär osten i bitar.

Lägg ruccolan i botten på ugnsformen tillsammans med plommonen.

Häll äver äggsmeten och fördela ädelosten över.

Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Låt kallna och skär sen i små bitar.

Tänker att den här skulle passa perfekt till glöggen i advents- och jultider också.

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.