Hej,
Någon mer än jag som jobbar idag? Sista rycket innan nyårsfirandet tar vid. Ikväll blir det fredagsmys med bad på Gustavsvik, middag och bubbel och imorgon blir det middag hemma hos M & K. Sambon ska inviga sous viden som han precis köpt. M & K fick det härliga uppdraget att handla maten så de fick slåss med alla andra på ica. Men skönt att veta att allt är på plats, det har hänt (när sambon ansvarar för inhandlingen) att han är ute i sista minuten och ja nyårsafton blir lite stressigare än nödvändigt.
Vi börjar menyplaneringen med en trerätters och så skjuter jag till smårätter och ostbricka och snacks och så plötsligt har vi mat för ett kompani. Jag älskar högtider där maten och umgänget, hellre än presenter, står i centrum så nyår och påsk är egentligen roligare än julen. Ser verkligen fram emot nyårsafton och nästa år. Ett gott avslut på året kan vara denna efterrätt.
Jag gjorde en enkel men riktigt god efterrätt idag, en chokladmousse med smak av after eight. Finns det någon som inte tycker om after eight?
Dessa gjorde jag på jobbet, till en plockbricka som är beställd. Blir så klart ännu snyggare och trevligare att spritsa upp moussen i t.ex. små champagnekupor eller martiniglas.
Till 6 portioner behöver du:
3 dl grädde
100 g mörk choklad
15 after eight-bitar
2 äggulor
After eight och frukt eller bär att dekorera med
Gör så här:
Vispa grädden hårt.
Smält chokladen och 15 after eight-bitar i en skål över ett vattenbad.
Ta bort skålen från vattenbadet och rör ner äggulorna.
Blanda ihop chokladsmeten med den vispade grädden. Om moussen blir grynig kan den vispas upp igen för att bli slät och fin. Den kommer då bli lite lösare men kommer stelna fint i kylen om den bara får lite längre tid på sig.
Häll eller spritsa upp moussen i önskade glas eller skålar och dekorera med after eight, citronmeliss eller mynta och frukt eller bär av något slag.