Hej,
Oj så slappt det har varit här hemma idag. Vi kom hem sent från vännerna vi firade med igår, så idag har vi sovit länge, ätit pizza och tittat på filmer.
En kort resumé i bilder av vår midsommar ser ut så här:
Midsommarfirande i Brunnsparken, med karuseller och glass med jordgubbar. Roligt med så mycket folk.
Men fy så kallt det var! Ibland tittade solen fram och värmde skönt men när vi gick hemåt hängde mörka moln över Brunnsparken. Det blev inget regn men vi satt inne ändå. Mycket skönare.
Årets midsommarkrans till Mini-me gjorde jag av brudslöja. Det blev en tunn men fin krans, som passade bra i hennes mörka hår.
Maten vi år var enkel men god. Och vi hade mycket mat, som vanligt. Vi började med plocktallrikar med frukt, ölkorv, ost och kex.
Sen blev det grillade kycklingspett, som blev liite brända, men de var goda. Som sås till kycklingen tog vi en kall chilibea, det är aldrig fel till grillat.
Till kycklingspetten åt vi en loaded baked potato salad, en av mina favoriter.
Till efterrätt blev det en klassisk jordgubbstårta, men den kom inte fram förrän vid midnatt, efter en omgång Pictionary som gav upphov till många skratt. Sockerkaka med ett lager av fläderkräm och jordgubbsmousse täckt med cream cheese frosting och dekorerad med färska jordgubbar.
Tårtan blev ett hastverk och det vet jag bättre än att försöka mig på. Bättre att börja i tid med en tårta. Men den blev god ändå.
Sweet chili-marinerad kyckling:
1,4 kg kycklinginnerfiléer
0,5 dl soja
1 dl sweet chilisås
1 dl olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
Blanda ingredienserna och låt kycklingen marinera i en bunke eller plastpåse ett par timmar, eller över natten.
Trä upp varje filé på en grillpinne och grilla på svag värme eller stek i ugnen (ca 175-200 grader C).
Loaded baked potato salad:
Denna potatissallad innehåller inte bakad potatis utan heter så för att man har i ungefär samma saker som toppingen till en bakad potatis.
Går att göra med både färskpotatis och vanlig potatis så funkar året om. Jag skriver inga mått för här kan man anpassa som man vill.
färskpotatis
crème fraiche
majonnäs
bacon
gräslök eller salladslök
riven ost
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader C. Skrubba potatisen och ugnsrosta den med olivolja och salt på en plåt i ca 15-20 minuter.
Låt den svalna lite.
Skär baconet i bitar och knaperstek det (vi använde två paket till ca 1 kg färskpotatis)
Låt baconet rinna a på hushållspapper.
Blanda crème fraiche och majonnäs ( jag tog 2/3 crème fraiche till 1/3 majonnäs)
Blanda ner det i potatisen.
Smaka av med salt och peppar (jag använde en pepparblandning med svart, vit, grön, och rosépeppar)
Blanda ner riven ost, hackad färsk gräslök eller salladslök och det knaperstekta baconet.
Nu ska vi titta på Wolf of Wall Street, Leonardo di Caprio är en av mina favoritskådespelare och det är obegripligt att han aldrig har vunnit en oscar.
Imorgon hoppas jag vi är piggare för då ska vi på circus.