Hej,
Julbordet i år var nog det bästa någonsin i vår familj. Vi slutade för många år sedan med det traditionella julbordet och äter numera en fin middag av något slag. Förra året blev det en italiensk 6-rättersmiddag. I år kom svärmor på den briljanta idéen att ha skaldjursbuffé. Det var ingen som hade något att invända mot det. En bättre buffé har jag inte varit med om. Så gott, och enkelt att förbereda, och dessutom blev man inte däst av maten så nyttigt dessutom. Extra plus är att man slipper rester som åker in och ut ur kylen i flera dagar.
What’s not to like?
Vi började med lite sushi till julklappsöppningen.
Sen dukades buffén upp. Där fanns löjrom, halstrade pilgrimsmusslor, ostron, räkor, kungskrabba, havskräftor, gratinerad hummer, och vinkokta blåmusslor. Till det åt vi bröd, aioli, rödlöksvinegrätt och crème fraîche.
Till efterrätt fick vi en limegranité med gin och sen blev det ett fantastiskt ostfat med kex och en supergod fikonmarmelad.
Vi var alla rörande överens om att det här kan bli det julbord vi kör varje år från och med nu.
Nu ska vi snart göra oss i ordning och åka till svärföräldrarna igen. Idag bjuds det på kalkonmiddag.
Det kurrar redan i magen.