Det snöar här! Precis innan Mini-me skulle lägga sig hann hon se att det började snöa. Nu får vi se om det får ligga kvar. Vill ha lite snö nu!

Ikväll blev det färsk pasta med räkor i saffranssås. Jag älskar saffran och kan äta det året runt. Här i Sverige förknippas dock kryddan mest med jul. Man behöver ju inte bara baka med saffran, den är lila god i matlagning. Speciellt gott blir det i kombination med skaldjur.

Jag hittade en påse skalade räkor i frysen som jag byggde dagens middag kring. Det är kanske inte det roligaste men duger bra en vanlig onsdagkväll när maten ska lagas fort efter scouterna som slutar sent.

Jag hade hackat grönsakerna och tagit fram räkorna att tina innan vi åkte till scouterna så när vi kom hem därifrån var det bara att fräsa ihop allt och koka pastan. Färsk pasta är gott och går snabbt att koka. Jag brukar köpa och lägga i frysen. Bra snabbmat att ta till när det behövs, och känns lyxigare än vanlig pasta också.

Det här är så himla enkelt!

Det finns en crème fraiche med smak av saffran och tomat att köpa, och det är den jag har använt här.

Jag hackade vitlök, purjolök, röd chili och grön paprika och delade körsbärstomater i halvor. 

Allt frästes samtidigt i lite matolja innan jag hällde på en burk crème fraiche med smak av saffran och tomat. 

Såsen fick puttra ihop en stund innan jag hade i de skalade räkorna som fick koka med till de blev varma. Räkor ska inte tillagas för länge, för då blir de sega. Allra helst de som är färdigskalade. 

Om du vill kan du smaka av såsen med lite skaldjurfond.

Den här rätten påminner om räkor i stark sås, en räkgryta med en annan smaksatt crème fraiche i. 

Pröva den eller den här saffransdoftande rätten som en snabb vardagsrätt som känns lite mer festlig än snabbmakaroner och stekt falulorv. 

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.