Snön som kom försvann tyvärr lika fort så julkänslan får vi skapa själva. På söndag ska jag baka, göra lite godis (bl.a. denna fudge) och lyssna på julmusik så vi kommer i stämning. Pynta lite till och bara mysa hemma.
Ett klassiskt godis är chokladfudge. Med en smaksatt choklad kan man variera den och så toppa med något som ger en föraning om smaken.

Du behöver:
50 g smör
3 dl socker
3 dl grädde
200 g choklad; polka, daim, mandel, havssalt eller lime t.ex.
1 dl mörk sirap
Gör så här:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka på svag värme till 120 grader. Använd termometer för att enklast se när smeten är klar, eller gör det klassiska kulprovet. Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Ta upp smeten och testa att rulla den till en kula. Funkar det är den klar.
Hacka chokladen under tiden som smeten kokar.
Blanda ner chokladen och smöret (som också kan vara i bitar) i smeten och rör tills det har smält och blandats väl.
Om du vill kan du droppa i lite Baileys eller kanske konjak i smeten. Men se till att hålla godiset borta från barnen då!
Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper.
Strö flingsalt, krossade pepparkakor eller polkagrisar, hackade jordnötter eller torkad frukt ovanpå.
Ställ formen kallt så fudgen stelnar. Sen är det bara att skära i bitar och njuta.
Perfekt tv-tittargodis!
Kram Christine