När jag var liten gjorde min mamma en rätt med räkor som var jättegod. Det var lite mer speciellt än korv och makaroner, så vi åt det ofta på helgen.
Räkor i stark sås kallade vi det, och jag tror inte det fanns något recept på det. Det gick på känn liksom.
Jag har inte ätit denna rätt på länge länge så jag tänkte att jag skulle återskapa den, och jag måste säga att jag lyckades rätt bra.
Det är en snabb och enkel rätt, med mycket smak.
Till 4 port behöver du:
1 kg räkor m skal
3 dl grädde
2 dl creme fraiche paprika chili
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 stor grön paprika
Mangocurry
Gör så här:
Tina och skala räkorna.
Strimla purjolöken, pressa vitlöken och skär paprikan i bitar.
Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna.
Häll på creme fraiche och grädde och krydda med mangocurryn.
Låt koka ihop och lägg sen i räkorna. Räkorna ska bara bli varma, de får inte koka för då blir de sega.
Servera med ris och ett glas vitt vin.
Nu ska jag baka äppelpaj, till morgondagens äppelpajstävling på Julita.