Hej,
Vill bara tipsa om hur du kan göra hasselbackspotatis på lite snabbare vis. Det är ju så gott men tar ganska lång tid i ugnen.
Genom att skära och sen förkoka potatisen i ca 10 minuter innan du skickar in dem i ugnen kortar du tiden i ugnen.
Pensla med smör, salta och peppra och strö över ströbröd och ugnsstek i 225 grader C i ca 15-20 minuter. Mot slutet av tiden kan du strö över riven ost på potatisen.
Superbra om man har mycket att göra eller många rätter att laga och vill förbereda maten.
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad. Sous-vide betyder att maten är tillagad i vakuumpackad påse och vattenbad eller ångugn. Vi värmde upp köttet i sin påse i en kastrull med kokande vatten och sen grillade vi den lite snabbt på grillen.
Jag gjorde också en supergod champinjonsås med vitt vin, grädde och vitlök. Älskar den kombon, det kan inte gå fel!
Till 4 portioner behöver du:
400 g champinjoner
Smör
1-3 vitlöksklyftor (beroende på ditt vitlöksberoende)
0,5 dl vitt vin
2 dl grädde
Soja
Salt & peppar
Färsk hackad persilja
Gör så här
Skiva champinjonerna och fräs i smör. Skala och pressa vitlökskyftorna och låt fräsa med. Häll på vin och grädde och låt puttra ihop. Smaka av med soja och kryddor. Hacka persiljan och rör ner innan servering.