Lax och saffran är en magisk kombination och den här rätten är, förutom väldigt god, både snabb och enkel att göra. På 20 minuter har du maten på bordet.

Till 4 portioner behöver du:

800 g laxbit – gå till fiskdisken och be dem skära till en lagom stor bit.

1 burk crème fraiche saffran och tomat

3 dl gräddmjölk

1 påse saffran

3 morötter

Körsbärstomater

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader Skala och slanta morötterna. Lägg dem i botten på en ugnsform och en lägg laxen ovanpå.

Rör ihop crème fraiche, grädde och saffran och häll över laxen. Halvera körsbärstomaterna och lägg runt om laxen.

Gratinera i ugnen i 15 minuter.

Servera med ris eller pressad potatis så du fångar upp all den goda såsen.

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.