
Lax och saffran är en magisk kombination och den här rätten är, förutom väldigt god, både snabb och enkel att göra. På 20 minuter har du maten på bordet.
Till 4 portioner behöver du:
800 g laxbit – gå till fiskdisken och be dem skära till en lagom stor bit.
1 burk crème fraiche saffran och tomat
3 dl gräddmjölk
1 påse saffran
3 morötter
Körsbärstomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader Skala och slanta morötterna. Lägg dem i botten på en ugnsform och en lägg laxen ovanpå.
Rör ihop crème fraiche, grädde och saffran och häll över laxen. Halvera körsbärstomaterna och lägg runt om laxen.
Gratinera i ugnen i 15 minuter.
Servera med ris eller pressad potatis så du fångar upp all den goda såsen.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18