Idag åkte jag och handlade efter jobbet och sen hem och lagade mat. Var ensam hemma och hann göra klart nästan allt innan familjen kom hem.

Så skönt med den där stunden hemma själv och göra det jag gillar bäst.

I vanliga fall tränar jag på måndagkvällarna. Oftast är det något på kvällarna faktiskt. Jag gillar att träna och mår bra av det men ibland kan det vara bra med en paus även från sådant som man tycker ger en energi.

Ikväll blev det köttfärsbiffar med färskostsås med 4 pepparsmak. Hade tänkt smaksätta såsen med cambozola men den får vänta till annat tillfälle.

Jag gjorde enkel köttfärssmet som funkar till köttbullar eller biffar. Inga speciella smaksättningar den här gången.

Till 4 portioner behöver du:

4 msk ströbröd

1 dl mjölk

400 g köttfärs

1 ägg

1 msk senap

Lökpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla en stund.

Blanda ner köttfärsen, ägg, senap, lökpulver och salt och peppar.

Blanda smeten väl och forma köttbullar eller biffar.

Stek dem i smör så de får fin yta och lägg dem sen i en ugnsform och stek klart i ugnen i ca 15-20 minuter.

Biffarna blir perfekta då, knapriga på utsidan och saftiga på insidan.

Ädelost- eller färskostsås:

Häll på 2 dl vatten och 2 dl grädde i stekpannan. Låt stekskyn vara kvar. Tillsätt 1 geléfond eller 1 msk fond.

Vispa ihop och koka ihop.

Tillsätt smaksatt färskost eller ädelost. Vispa till osten är smält.

Smaka av med salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.