Vi pratade på jobbet om choklad och chokladpudding. Mina jobbarkompisar tyckte att chokladpudding är så gott. Ja kanske om man gör egen men den gjord med pulver är ju förskräcklig sa jag.
Kan man göra på annat sätt än med pulver? fick jag till svar. Mina nya jobbarkompisar är med moderata i sitt fikande, så jag har inte tagit med så mycket fika hit. Bröd uppskattas mer då vi äter frukost tillsammans varje morgon.
Men efter den diskussionen var jag ju tvungen att göra chokladpudding och bjuda på. Jag själv är inte så förtjust i det, har gjort den en gång tidigare från grunden men denna blev ännu bättre. Smakar som kladdkakssmet.
Riktigt god och Mini-me gillade den också, så nu har jag en bra efterrätt att lägga till listan.
Chokladpuddingen fick stå över natten och så toppade jag med lättvispad grädde och jordgubbe precis innan servering. Så det är en perfekt efterrätt att göra om man har lite bråttom eftersom man gör den i förväg.
Det är ju inte svårt heller. Faktiskt! Jag möts av en del himlande ögon när jag säger så men på riktigt är det ofta inte så svårt att laga eller baka något. I det här fallet ska man vispa länge, och det fixar ju de flesta 😄
Receptet hittade jag på Mitt Kök och så har jag gjort några justeringar.
Till 9 st små bägare behöver du:
1 tsk vaniljpulver
5 dl mjölk
2 äggulor
1 dl socker
2 msk maizena
2 msk kakao
100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad med mintsmak
1 msk rumsvarmt smör
Gör så här:
Blanda vaniljpulver och mjölk i en kastrull och värm till det sjuder.
Blanda ihop äggulor, socker, maizena och kakao och rör ner i mjölken under vispning.
Vispa medans det fortsätter sjuda till det tjocknar, men låt det inte börja koka.
Det ser ut som varm choklad och kommer ta en stund innan det tjocknar, men ha tålamod så blir det till en kräm till slut.
Hacka chokladen och rör ner den i chokladkrämen tillsammans med smöret.
Häll upp krämen i små glas och låt svalna innan du täcker med plast och ställer i kylen några timmar eller över natten.
Toppa med lättvispad grädde och garnera med bär för en lätt smakbrytning.