Hej,
Idag fick Mini-me laga maten och det blev väldigt lyckat. Jag skulle äta nudelsallad men det insåg jag ju att hon inte skulle äta, så jag tänkte att hon skulle få pannkakor. Det har hon pratat om. Men jag orkade inte ens med tanken på att steka pannkakor eller plättar. Det är vid tillfällen som dessa det är bra att ha en muffinsform. 12 st av något på en och samma gång. Perfekt!
Det vispades, knäcktes ägg och hälldes smet och sen var det spännande att se hur pannkakorna växte i ugnen. Fast när man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop igen.
Pannkaksmuffins är helt enkelt ugnspannkaka i portionsform. Mini-me åt två stycken och tyckte det var fantastiskt gott. Kan ju ha hjälpt att hon fick kolasås och florsocker på, och fick dricka mjölken ur ett snapsglas, som hon brukar få använda när vi dricker ur vinglas.
Nöjd mamma och nöjd dotter en onsdagskväll tackar jag inte nej till!
Jag har en muffinsplåt för 12 stycken muffins. Den här smeten räcker alldeles lagom till en sådan.
Du behöver:
3 dl mjöl
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk
4 ägg
smör till formen
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsplåt med smör.
Blanda mjöl, salt och vaniljsocker.
Vispa ner mjölken och tillsätt tre av äggen + en äggula och vispa ihop.
Vispa upp äggvitan som blir över och vänd sen ner den i smeten.
Häll ca 1 dl smet i varje form. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Muffinsen kommer att resa sig väldigt mycket i ugnen men sjunker sen ihop. Det är som det ska.
Servera med sylt och vispad grädde eller annat gott.
Ett tips:
Strö över knaperstekt bacon i bitar innan gräddnngen eller lägg ett par äppelklyftor vända i kanel och socker i varje form, innan gräddningen.
Perfekt utflyktsmat!