Här kommer ett tips inför morgondagens adventsfrukost. Vi kör pannkakor på söndagar och nu på vintern när apelsinerna är i säsong och smakar som bäst så tycker jag man kan smaksätta det mesta med apelsin.
Lite rivet apelsinskal och pressad saft i pannkakssmeten ger fin färg, smak och extra C-vitaminer.

Extra gott blir det att servera pannkakorna med smör smaksatt med rivet apelsinskal och kanske inlagda mandariner.
Amerikanska pannkakor till 4 personer:
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk socker
3 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör
Rivet skal och saft från 2 apelsiner
En nypa salt
Gör så här:
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner mjölken, äggen och apelsinskal och saft.
Smält smöret och vispa ner det i smeten.
Grädda tjocka mindre pannkakor eller använd ett plättjärn.
Servera med smör, honung eller lönnsirap och pudra över florsocker.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18