Godmorgon sköna söndag!

Ja, jag gick inte upp nu, om ni trodde det. Har varit uppe en stund och lagat frukost. Söndagar hos oss betyder pannkakor till frukost och jag vill inte rucka på traditionerna bara för att jag är själv.

Jag älskar amerikanska pannkakor, fluffiga och fyllda med frukt eller bär, serverade med sirap och kanske smör.

Idag prövade jag ett nytt recept. Hade flera bananer liggande och jag älskar mjuk banankaka, så pannkakor med denna smak måste ju bli fantastiska.

Utgick från ett recept som jag hittade på bloggen How sweet it is. En amerikansk blogg med MASSOR av god mat. Supersnygga bilder dessutom!  Årets önskelista toppas av ett bra stativ och en fjärrutlösare. Det är inte lätt att ta snygga bilder när man ska hålla i och fota med en stor och tung kamera, samtidigt som man t.e.x. ska hälla något på en tallrik eller fånga ögonblicket när sirapen rinner ner. Det gäller att vara snabb, och det är inte alltid bilderna blir så skarpa.

Matfotografering är svårare än man kan tro men också väldigt roligt. Man kan ju få maten att se rätt trist ut men man kan också få folk att bli jättesugna på en rätt.

Här kommer mitt modifierade recept på pannkakorna. Jag använde grahamsmjöl, men gör inte det. Smeten blir för kompakt (mer än vad som är tänkt.

250 ml fullkornsvetemjöl

2 tsk bakpulver

en nypa salt

60 ml demerarasocker eller farinsocker

1 tsk kanel

en nypa muskot

60 cl mjölk

1 msk vaniljextrakt eller vaniljpulver (inte vaniljsocker)

3 stora mogna bananer, mosade

2 msk smält smör

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt, kanel och muskot i en stor skål. Häll i mjölken och vaniljextraktet/pulvret. Blanda ihop. Oroa dig inte, blandningen ska vara ganska torr fortfarande.

Tillsätt de mosade bananerna och rör om, häll i det smälta smöret och vispa/rör till du har fått en något så när slät smet.

Smeten ska vara tjock, då får man riktigt fluffiga pannkakor.

Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. Använd ca 0,5 dl smet till varje pannkaka. Stek på svag värme och vänd dem när bubblor syns på ovansidan.

Servera dem med sirapsglasyr:

125 ml lönnsirap eller vanlig sirap

190 ml florsocker

1 tsk vaniljextrakt

Blanda ihop ingredienserna till en lättflytande smet. Häll över pannkakorna vid servering.

Ha en bra dag!

Kram Christine

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Små äppelpajscroissanter på 5 ingredienser

2016-04-03 08:08:12
christine95hotmail-com

18

Sommarsöndag med sallad och croissanter

2015-07-05 22:07:11
christine95hotmail-com

18

Nerikes Allehanda har en intressant artikel idag

2013-09-15 08:07:32
christine95hotmail-com

18

Croissanter med cream cheese och lemon curd

2013-06-09 10:19:46
christine95hotmail-com

18

Full sambo och fyllda croissanter

2012-11-17 20:53:11
christine95hotmail-com

18

Baka baka liten croissant

2012-07-18 06:27:12
christine95hotmail-com

18

Nu säljer vi huset!

2018-07-03 20:58:27
christine95hotmail-com

8

Sommardessert med jordgubbar, kokos och passionsfrukt

2018-06-26 07:33:19
christine95hotmail-com

8

Nystädat skafferi och sommarens bästa bricka

2018-05-05 09:49:53
christine95hotmail-com

8

Långsamt tillagad lammstek på grillen

2018-05-01 21:29:50
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273