Pust, jag tycker jag är rätt med i matchen när det gäller Internet och social medier, men att hålla sig uppdaterad och hinna uppdatera är ju mer eller mindre ett heltidsjobb 🙂

Åsikterna går isär om sociala medier och deras betydelse och inverkan på våra liv. En del av mina vänner totalvägrar att vara med på Facebook. Jag respekterar deras val men jag tror att sociala medier är här för att stanna. Sen kanske vilka vi använder oss av kommer att förändras under årens lopp, men det är bara att inse; Internet har för alltid förändrat våra liv. Det är på gott och ont, och man har mycket eget ansvar här.

Det gäller att förstå sig på Internet, och den kraft det besitter. En bild i cyber space försvinner inte, nej den kan man alltid komma åt. Det gäller att använda sociala medier, e-mail och andra Internet-relaterade verktyg med eftertanke. Något för alla oss föräldrar att tänka på och pränta in i våra barn.

Ord skrivna på nätet är inte mindre elaka för att man inte säger dem till personen ifråga direkt. Lättklädda bilder från tonåren kan poppa upp när en blivande chef googlar på ditt namn.

Som privatperson har jag bl.a. Facebook, ett jättebra verktyg för mig att kunna hålla kontakt med mina vänner runtom i världen. Ett lätt sätt att lämna ett meddelande till någon eller informera många på en gång. Man kan ha kontakt med människor man annars inte skulle ha kontakt med. Jag är däremot ganska så selektiv när det gäller vilka jag har som vänner på Facebook. Jag skulle till exempel aldrig ha min chef som vän, och väljer också bort ytliga bekanta och folk jag har gått i skolan med. De som är mina vänner på Facebook är mina vänner på riktigt, de är folk jag kan ringa och prata med, vilket jag också gör.

Det är väl det som är huvudsaken, att man inte glömmer bort att göra saker IRL (in real life) . Ring en vän, träffas över fika, skriv ett brev eller stanna och prata med varandra i mataffären.

Jag ska villigt erkänna att det smyger sig in ”vänner” som jag egentligen borde sålla bort, och jag har faktiskt tänkt att rensa lite i min vänlista. Det tror jag alla borde göra då och då.

Nu är inte alla som jag, en del använder sin Facebook-sida som ett sätt att promota sig själva i sitt yrke och det går lika bra det. Så länge man vet vad man håller på med.

Det går inte att förneka att sociala medier är bra och billiga (läs gratis) marknadsföringsverktyg. Något många företag har förstått. Det gäller att förstå konsumenten, och hitta till dem. I dagens informationssamhälle där vi översköljs med reklam, erbjudanden och budskap av olika slag är det viktigt att kunna göra sig hörd, eller sedd för den delen. Annars försvinner man och hamnar längst bak.

Anyhow, det jag vill komma till här är att Mat i Kvadrat nu finns både på Facebook, Twitter och Instagram. Snart nog på Pinterest också 🙂 Sök bara på Matikvadrat så hittar ni mig.

För en blogg är det bra att visa upp sig i flera olika sammanhang. Man gör det enklare för sina läsare att hitta till en, ger dem fler vägar in. Dessutom kan man hitta likasinnade.

 

Så vad är er åsikt om sociala medier? Har ni ett eller flera konton? Är ni besatta av att uppdatera och läsa andras uppdateringar eller har ni en mer avslappnad attityd till det hela, ni kollar och skriver då och då. Eller är du kanske militant motståndare? Oförstående bakåtsträvare (Internet är en fluga 🙂 )

Berätta! Det är så roligt att höra era åsikter.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Sociala medier och polio

2013-04-26 05:00:36
christine95hotmail-com

18

Semmelrulltårta

2022-01-23 18:22:32
christine95hotmail-com

8

Blomsterdekorerad champagneflaska

2021-12-28 14:17:31
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 23 – tomtegrötspannkakor

2021-12-24 02:15:25
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 21 – rödvinsfräst chorizo

2021-12-21 21:15:12
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak

2021-12-20 23:41:01
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 19 – smörstekta lussekatter

2021-12-19 21:58:04
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 18 – pepparkakspannacotta

2021-12-18 23:23:21
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273