Mini-me önskade sig tjocka pannkakor till frukost idag. Vem är jag att säga nej? Frukost kan jag dock inte kalla det. Vi sov till kl 9 men gick inte upp förrän efter kl 10. Ja vi älskar att ligga och dra oss i sängen på helgerna. Jag är inte helt ovan vid att gå tillbaka till sängen efteråt heller.
Så denna goda brunch blev starten på vår helg. En helg där jag ska tvätta och städa och baka bröd tänkte jag. Ikväll blir det melodifestivalen. Mini-me vill titta. Jag sitter bredvid och kollar på serie på paddan. Inte jättesocialt men jag är verkligen inget fan av många deltävlingar som genererar urdåliga musikaliska bidrag.
Det bästa med de här pannkakorna var, enligt mig, toppingen. Färsk kiwi och passionsfrukt, björnbär, blåbär, physalis, vit- och mjölkchokladnutella, marshmallows och strössel.
Jag använde vaniljyoghurt i pannkakssmeten vilket gör dem fluffigare. Fil eller naturell yoghurt funkar också bra.
Till 4 portioner behöver du:
5 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk socker
2,5 dl vaniljyoghurt
2,5 dl mjölk
2 ägg
1 msk flytande vaniljextrakt (kan bytas mot 1 tsk vaniljpulver)
2 msk smör
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda ägg, yoghurt, mjölk och vaniljextrakt i en annan skål.
Smält smöret och häll i mjölkblandningen.
Häll lite av den torra blandningen i taget ner i mjölkblandningen och vispa ihop till en tjock smet.
Ta ca 0,5 dl smet per pannkaka och stek på svag värme. Vänd pannkakan när det börjar bildas bubblor på ytan.
Byt ut mjölken mot laktosfri eller vegansk variant och smöret mot en neutral olja för ett allergivänligt och veganskt alternativ.