Ikväll har jag gjort fluff till tårtan som ska serveras på Mini-mes piratkalas på söndag. Det blev två olika smaker, väldigt söta båda två men jag tänker att det är smaker som kommer gå hem hos barnen, och de brukar inte äta så stora tårtbitar ändå.

Så vad är då fluff?

Det är en enkel mousse, med grädde och godis som enda ingredienser, som är perfekt som tårtfyllning, att äta som efterrätt eller toppa muffins eller kladdkaka med.

Beroende på vad man använder för grädde och godis kan man få både laktosfri och gelatinfri fluff. Med gelatinfritt godis som t.ex. choklad och sojagrädde får man en veganvänlig fluff. Använder man gelé- eller skumgodis istället för choklad blir det nötallergivänligt. Fluff funkar också för äggallergiker.

Fluff är som du märker ett ypperligt alternativ till vanlig choklad- eller frukt/bärmousse.

geléhallon

Det är väldigt enkelt att göra; man värmer helt enkelt grädde och godis i en kastrull på spisen till godiset har smält ner i grädden. Sen kyler man den smaksatta grädden i kylskåp över natten och vispar upp dagen därpå.

Det viktiga att komma ihåg är att inte värma grädden för mycket. Börjar den koka är det kört, då går den inte att vispa sen.

Låt hellre godiset ta en stund på sig att smälta än att frestas att slå på för hög värme för att det ska gå fort. Det tar ändå inte så lång stund för godis att smälta.

Geléhallonfluff

Fluff kan smaksättas på en uppsjö olika sätt, jag lika många sätt som det finns godis. Man kan använda choklad av olika slag, skumgodis eller gelégodis som t.ex. geléhallon eller ferraribilar.

Till söndagens tårta har jag gjort kinderäggsfluff och geléhallonfluff

kinderägg

Kinderäggfluff

Det du behöver är:

3 dl grädde

200 g godis

OBS! För godis med mycket gelatin i så räcker det med mellan 50-80 g godis till 3 dl grädde,

alternativt öka mängden grädde till 5-6 dl.

Gör så här:

Lägg godis och grädde i en kastrull och värm på låg värme under omkörning, till godiset har smält helt.

Grädden får inte koka!

Låt grädden svalna och ställ den sen i kylskåp över natten (minst 6 timmar men helst över natten/12 timmar).

Vispa upp som vanlig grädde dagen därpå.

Använd till efterrätter och bakning.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Fluffiga frallor på 15 minuter

2020-02-23 09:41:52
christine95hotmail-com

18

Krossad potatis och vitlökssmörsfyllda champinjoner

2019-08-10 17:41:44
christine95hotmail-com

18

Pinocchiokladdkaka med vit choklad- och citronfluff

2019-07-31 14:13:45
christine95hotmail-com

18

Krossade tomater och krossade drömmar

2019-01-08 21:51:02
christine95hotmail-com

18

Fluffiga yoghurtpannkakor

2018-02-03 14:02:37
christine95hotmail-com

18

Cyber Monday – för alla oss som älskar att handla på nätet

2014-12-01 11:20:16
christine95hotmail-com

18

Fluffiga tekakor med havregryn

2014-10-21 20:21:02
christine95hotmail-com

18

Fluff som stelnat för mycket kan räddas!

2014-08-24 20:43:00
christine95hotmail-com

18

Hot cross buns -påskens bästa bullar

2014-04-16 22:05:29
christine95hotmail-com

18

Oststjärnor istället för crossfit och ett nytt kort

2014-02-26 20:41:45
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273