Hej,
Här kommer ett recept på en snabb och smidig pasta med krämig sås, som dessutom inte genererar så mycket disk. Allt i en kastrull. Jag har ett annat recept på allt-i -ett-pasta som du kan hitta HÄR.
Den här passade väldigt bra att göra häromdagen då jag hade allt hemma. Perfekt skåprensmat med andra ord.
Du gör den så enkel eller lyxig som du vill. Det beror på vad du har hemma. Jag använde körsbärstomater på burk och salami i tunna skivor tillsammans med färsk basilika och vispgrädde. Det går lika bra med krossade tomater på burk och skinka eller kassler.
Till 4 portioner behöver du:
10 skivor smörgåsmat t.ex. skinka eller salami
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 geléfond (kyckling eller grönsaker)
1 burk körsbärstomater eller krossade tomater
1,25 dl grädde
pasta av valfri sort
2,5 dl riven ost
färsk basilika och salladslök
olivolja
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och skär smörgåsmaten i strimlor.
Fräs den gula löka tillsammans med skinkan eller salamin och tillsätt sen den hackade vitlöken.
Tillsätt fonden, tomaterna på burk, grädden och pastan. Tryck sönder körsbärstomaterna lite.
Låt såsen koka upp och låt det sen puttra på svag värme till pastan är klar (ca 9-12 minuter)
Ta kastrullen från värmen och rör ner hälften av den rivna osten. Strö den andra häften av osten över pastan och såsen. Sätt på locket på kastrullen och låt osten smälta lite.
Lägg upp pastan i skålar och toppa med hackad basilika och salladslök.
Tips: salta inte så mycket då både smörgåsmaten och fonden är ganska salta i sig.
Hoppas det smakar!
Kram Christine