Hej,
Jag tänkte jag skulle förtydliga något angående mitt inlägg om fluff.
Det gäller fluff med godis med mycket gelatin i. Då kan man inte ha 200 g godis till 3 dl grädde. Jag utgick från att man tänker på mängden gelatin i godiset man använder men fick en påminnelse om att vara mer tydlig. Det är bra, jag vill gärna ha feedback på det jag skriver så jag blir alltid glad för kommentarer, vill du inte skriva dem i bloggen så är du välkommen att maila mig dina frågor och synpunkter.
Inlägget om fluff är uppdaterat och det hittar du HÄR.
Men om det nu är så att du har gjort fluff med t.ex. geléhallon eller Ahlgrens bilar och, när du ska vispa upp det, upptäcker att det är alldeles för fast går det att rädda! Släng det inte utan håll huvudet kallt!
Lägg fluffet eller geléklumpen, som det kanske är, i en värmetålig skål, över ett vattenbad, och värm under omrörning till det har smält helt och alla klumpar är borta. Sätt sen skålen med smält fluff i en skål med kallt vatten så att du snabbt kyler ned blandningen.
Tillsätt mer grädde till fluffblandningen och vispa upp. Om du märker att det inte funkar att vispa upp så ställ fluffblandningen i kylen en stund till och pröva att vispa upp senare.
Ge inte upp!
Det går oftast att rädda, bara man tar det lugnt 🙂
Lycka till!